Friday, 22 November 2013

Kelantan Part II (Rantau Panjang, Masjid Beijing & Gua Musang )


hohoi...
part II setelah org yang kawen kt Part I tu dah mengandung n dh sarat nak bersalin.
buzy and malas benor lepas balik dri kelantan itu hari
aku g klntan pon time study week
lepas tu prepair nak final exam,, siapkan projek ilmiah, kemas barang utk pindah randah kt kolej sebab kena halau je..
banyok nor dugaan..
lepas mengharungi dugaan2 tu..
alhamdulillah gua dah leh grade n leh lah nak hapdate blog dgn senang hati

ok.. back to the topik.. KELANTAN.
aku tak pergi banyak tempat pon
sebab memandangkan bajet ciput..almaklumlah dah akhir2 semester masa tu..
loan pon dah kering.
nak mintak ngn mak takut kena hamun
so berjalan sekodar n dekat2 situ je.

1st singgah gua musang
sebab kawan aku letih nak drive smpai rantau panjang..
stay kt gua musang semalaman
lepas tu gerak g rantau pnjang sebab kawan nak nikah malam tu.
tidur sehari kat rantau panjang.. esok nyer kenduri ..
berewang-rewang makan-makan seronok seronok sibuk sibuk mengalah kan tuan tanah.
petang lepas kenduri kitorang pegi singgah bndar rantau panjang ..
jalan2 .. cuci mata sambil sakitkan hati sebab barang lawa2 tapi xboleh nak beli..
hmmm.
lepas tu ktorang singgah masjid beijing .. solat-solat..
dlm lepas maghrib gerak pegi gua musang balik..
rumah kawan gua ,,...tido kat sana sebelom balik bangi balik.
nah gambar... !!

otw pegi n balik  rantau panjang

apa ntah namanyer..
tapi sedap.. 1st time ase

original baba ice cream.. ala2 tutti fruti tpi murah punya.

MASJID BEIJING
wajib singgah kalo ada kt rantau panjang



ok.. SELESAI KELANTAN PUNYA HAL

gua nak sambung syahdu sebab abg gua dah kawin hari ni .. =')