Saturday, 18 May 2013

Kronologi Orientalis

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



hai..
ini lagi satu tugasan semester nih..
heee~


#MogaBermanfaat

Wednesday, 15 May 2013

Tabahkan Ya Rabb


15 MEI 2013

Jangan minta hidup yang mudah
tapi mintalah hati yang tabah

Jangan minta dikecilkan ujian
Tapi mintalah dibesarkan iman


#HanyaPadaMuKuBerserah

Trust... Setiap yang berlaku ada hikmah

=')




Tuesday, 14 May 2013

Setengah Mati Merindu

  


Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana
Mengapa kita
Masih saja tak pernah bersatu
Selalu saja bertemu bertemu saat
Kau milik yang lain
Mungkin kau bukanlah jodohku
Bukan takdirku

Terus terang
Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu

Mengapa waktu
Tak pernah berpihak kepadaku
Apakah aku terlalu
Terlalu banyak berkelana
Mungkin kau bukanlah jodohku
Atau bahkan bukan takdirku
Terus terang

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu

Aku merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu
Menunggumu
Menunggumu
Aku tetap menunggumu




Monday, 13 May 2013

Semua Allah Punya

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



Jangan sedih dan dukacita jika kita ditimpa malapetaka
itu semua Allah punya
siapa kita ingin mendabik dada

Jangan sedih dan dukacita jika ditimpa musibah selamanya
itu semua Allah yang punya
siapa kita untuk mempersoalkannya

Jangan sedih dan dukacita jika ditimpa bencana
itu semua Allah yang punya
bukan hak kita sebagai hamba


#TabahkanHatiHambaMuYaRabb

#LuahanHati
-Qoir-

Everything Happens for a REASON

Friday, 3 May 2013

Bagan Lalang, Sepang

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



by FB arumi dasuki 

Baru ni kos aku ada buat family day
ni memang dah jadi rutin tahunan 
apa yg speacial nyer..
kali ni ialah family day terakhir kamii..
huu~... #syahdu 

selepas beberapa kali meeting n error ..
meeting n error lagi...
akhirnya decide pegi Bagan Lalang je..
memndangkan ramai yg sedang membajet duit skng..
(ke aku sorang je) 
huhu~
Ok lah dari xdk kan..huhh~

ini yang kedua kali aku sampai kt BL ..
keterujaannya still ada..
sebb pergi ngn org yg berbeza..






Pertandingan Negara Ideal

hope ukhuwah kami tidak terhenti di sini 
#OKUFIAN
#152013

Wassalam..