Sunday, 28 April 2013

Sibling Conversation

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum
Selamat hujung minggu... 
Semoga allah merahmati hari-hari kita
amin =)

************************************************************************************************************************************************

Al-kisah... 
seorang abang yg diperantauan .. jauh nun dinegara timur tengah 
adiknya pula di Tanah Malaya ..
masih melanjutkan pelajarannya di tahun akhir
????????????

#TerasaMacamBuatKaranganDarjahEnam  -_-

ok... cukop tu najidah!! 
sedar diri ni memng xdk bakat storyteller n pengarang yg baik..
soo... make it short..


Sood : Older brother
Mek dah : Younger sister

start bila tanya pasal keje : -

Sood ko pas ukm ni.... ngajar je ...ko mintk kat maahad bwh aspa...kerja dlm setahun pastu ko nikah la jgn duk bujang lama2.... x elok bujang lama2 sgt....bru sempurna sebhagian agma....

Mek Dah :  x minat ngajar... xtw lah ag nak keje apa.. (adiknya yang memng mcm xdk matlamat)

Soodklu saie la ko cri ustaz yg boleh bimbing ko pastu ko nikah dgn dia...ko khidmt dgn suami jeee...

Mek Dah ustaz pon xnak kt kite masalhnyer...

Soodko kena la ikut pa yg ko bljr dulu2... dr semua aspek la.... klu ko ikut betul2 ada je orng nak.... betul... sekrng ni laki bukn pndng cantk ke kurus ke gemuk ke...xdanya...diaorng nak tgk pmpuan yg boleh jg anak2...bg didikan kpada anak2 jg anak dgn islam...

Mek Dah :  ntah lah nak ckp ...susah lah makin lama makin teruk jew =.="

Sood : insyallah klu ko betul2...boleh jeee slow2.... mula sikit2... jgn berubah terus nnti kita akn jatuh...bila jatuh kita rasa menyesal n rasa xda faedah kita buat pa2... insyallah buat yg terbek....

Mek Dahheee iyerlah huuu ko pon doa lah

#Tammat  

#BuatAkuTerfikirFikir

#GambarHiasan =P


Monday, 22 April 2013

Seksaan Neraka

Assalamualaikum
huhai ..
just nak share tugasan video last semester..
#RamlahAishahKusyi

 ^_____^




Thursday, 18 April 2013

Lolz

hai
#SayaBosan
#TakAdaKerja
ok.. tu jew..
bye


Monday, 1 April 2013

Kesan Panadol

hai...
just nak share something yg aku pon baru jew terbaca.
apa yg malang nyer..
aku memang antara pengguna'nya' yang setia..

baca nih....

=.="
 family n kengkawan ada jgk ckp pasal x elok makan bendalah ni sngt..
biar sakit tu reda sendiri..
tapi aku yang selalu nak jalan mudah...
cm ni lah caranya..
xtaw plak effect nyer seburuk nih.. huhu~

moh sama2 amalkan.. =))