Tuesday, 19 March 2013

Janda Berhias


*************************************************************************************************************************



#TandaSayaRedhaApaYangTerjadi

Saturday, 16 March 2013

Anak Soleh


Amin 

kenangi ibu bapa
doakanlah sejahtera
kita anak harus membela apabila sudah dewasa

jangan biarkan mereka
sia-sia di hari tua
kecewa hidup dan merana
kerna perbuatan anak derhaka

bahgiakan mereka hingga ke hujung usia
bila sampai waktu ajalnya
anak soleh sebagai harta

bahgiakan mereka hingga ke hujung usia
bila sampai waktu ajalnya
anak soleh sebagai harta

hai ibu bapa
kami permata anda
tidak jemu berdoa
agar sejahtera terpelihara

didunia bahagia akhirat pon begitu jua
inilah harapan kami semua 
moga Allah kabulkan doa




#SukaLaguIni

Thursday, 7 March 2013

Typo Itu Seni

selama aku menjadi aktivis facebook n twitter..
aktivis???? teheee...
gejala typo nih memang benda yang biasa 

kalau typo kat fb.. x dek lah kena bahan sngt..
facebooker buat2 faham je.. n senyap cm tu jew... 
tapi...
 kat twitter ..
kalau ada yang typo..
memng nak kena bahan sampai hangus...
hahaha~
check it out 
.
.
.
.
.

"SN the original "sengaja diprint screenkan nak tumpang fofuleriti =DD

selang beberapa minit kemudian

yg org lain bahan... x sempat nak p.screen..hikhik ..  #SayaBudakBaik 

kadang2 memang rasa zalim jugak lah...hahaha
tapi kezaliman utk membalas kezaliman org lain ... xpew kan... (kidding)
haha~
sebab aku pon selalu kot kena bahan..




ada yg claim.... typo tu seni..
no body perfect
sebab dia perihatin dia bahan

mcm2 alasan... membahan memang menyeronokkan heeee~

#Benda Nih dah lama tersimpan dlm draf.. kak moji pon dah tukar nama lain twitter nyer =B
sekian.. adiooossss

Wednesday, 6 March 2013

Kau Apa Hal??

Hellllloooo wooorllldd
post ke dua utk tahun 2013 yang mencabarkan.. 
mencabarkan pon aku still boleh main2... 
#MyBad  #OhThesis
#Enough

******************************************************************************************************

situation yang  x rare pon bg Malaysian..
aku rasa situation nih kebanyakan orang penah alami...
antara sedar atau tidak...
kita penah jadi mangsa atau pemangsa.. cooii ..

kawasan panas kejadian sebegini selalu berlaku adalah :-
-bustop/terminal
-kedai makan
-7Eleven
- tempat ramai org lepak
- dll


*note : Bla..bla..bla.. ~> mumbling

benda nih x kan jadi kalau pemangsa tu sorang2..
berani kau nak buat hal kalau xdk geng..
kalau kena sembur x pasal2 malu je kat situ..
#MoralOfTheStory ... pastikan ada geng time nak wat benda cm nih.. 
hahaha~

bagi mangsa... mesti dorang ase down n  berbulu jew... 
"apa yg x kena ngn aku"
" pelik ke dress up aku hari ni" 

tak lari jugak yg ter over confident..
terasa diri cantik..
"mesti aku cantik kan.. aku dah kate dah..aku nmpak hot pakai baju nih
dah kau apa hal!!! hahaha~

solutionnyer... aku rasa better korang buat x tahu jew.. 
pura2 cm korang x perasan yg korang diperhatikan..
kita x boleh nak tutup mulut manusia utk terus bercakap.. itu realitinya
memang lah agak susah kan..
mesti berbulu jew.. !!
kalau boleh nak g sembur jew kat muka dorang.. 
tapi cool beb.. semua tu x selesaikan masalah pon..
 (walaupun aku selalu fail kalau nak berlagak cool)

#Tidak ada kena mengena antara yang hidup ataupun yg sudah meninggal dunia.