Saturday, 8 December 2012

Dakwah Orang Asli (DOA)

weekend  lEpas aku bAlik dari program ank angkt under jabatan di gua Musang, kelantan.
ni secara official nyer aku sampai its mean aku stay kt kelantan... heee~
sELom ni cm penah lalu2 jew.. 
sbb aku xdk lah pulak sedara mara yang stay kat sane n bELom ada sibling yg kawen org sane.. 
(coming soon maybe) ... hahaha~
mOtippp gElak??? =.="

pRogram ni .. buat kat salah satu perkmpungan orang asLi (lupe nama kg.) haha~
memng pale otak susah nak ingt nama2 nih...
=D

program ni cm pogram ank angkat yang biasa tu lah..
cuma ktorang x dibenarkan tidur kat rumah family angkt msing2 ats sebb kepercyngn masyarakat kt situ...
kOnonnyer..  kalau kite tidur serumah yang ada org yg berlainan jantina yg dewasa.. sudah kira kawin.. 
(peerrrrhhhh senng sunggOh kan) ..hahaha
tu aDa uStaz ABIM lah yg agtaw masa taklimat pogrem..
dOngar jew lah..sambil terlopong... 

ni 2nd time aku pergi perkmpungn org asli.. walaupun kg. aku sebelah je ngn kmpng org asli..
tpi x penah nak jejak.. haha..
1st time g kg org asli masa praktikal hari tu..
tu pon sebab tuan yang suruh sngt pergi....just wat muka penoh kerelaan je pegi..=.="
utk kali ke dua nih.. lagi mencabar... sbb aku kena stay kat umah org asli tu dlm tempoh yg agak lame..
3 hari koooottt....lama lah tu kan...
selama 3 hari.. schedule idop bubah 100% .. rimas sebenarnyer...
tu salah satu sbb ..kenape aku malas nak join pogrem.. (habit dri sekolah) haha~
kbnyakan member yg rapat..mesti dah taw pangai aku nih.. haha~

ok..back to cite org asli... 
program nih x dk lah meletihkan sngt..
jUst sANtAi2.. dEkatkAN diRi dNgn oRG asli tu jew.. 

aKu x bANyAK pOn aMik gMbr mAsa pOgrem tu.. 
yAng aDa pOn.. xleyh nAk uPloAd.. sbb cm 18 SX sngt.. heee~
ni jEw lAH lEy wAT kEnangn.. heee ~


rUmah AMEK (emak ) yG pEnting aDa aStro + aNjing ...!!



Afif n his perk( adik dlm bhasa asli) ... heee~
mUkA hABis cUte kAN.. hAha~

~TAMMAT~