Monday, 31 December 2012

Impian vs Berangan

Hooolllllaaaaa 
=B

Hari yang cm agak berguna n ada makna...
sebab nak dekat habis study week..
baru hari ni aku bukak buku..
itu pon sebab dok pikior nak kuar dngn cousin new year ni..
kalau x..memng x buka lagi lah buku kot...
final strt 3hb.. nak jumpe cousin 1hb...
takut x dan nak habis bace.. 
kalau sehari jew.. haha~
terookkk!!! 
kemalasan tahap gaban
=.="

tadi dok bace subjek ekonomi..
ada lah terjumpe chapter cite pasal usahawan n sewaktu dgn nyer...
antara isi yg menarik mint aku ialah... (serius tone) =D
title nyer cenggini... 

perniagaan yg tidak akan mengalami kerugiaan ialah:

~> Selalu membaca kitab Allah
kita bukan sahaja perlu baca tapi haruslah mngkaji kandungn yg ada dlm al-Quran sbb nyer al-Quran boleh menumbuhkan idea dan kreativiti seseorng tntng realiti sesuatu perkara dan fenomena yg lepas, sedng dn akan berlaku...

~> Tetap mendirikan solat
Usahawan mstilah mnjadikan solat sebagai amanah paling utama brbnding yg lain..

~> Menderma sama ada secara rasmi @ sembunyi
Usahawan mesti memberi perkhidmatan terbaik pada pelanggan. Selain perkhidmatan baik, jiwa yg suka utk  brkorban atau mmberi mesti dijadikan amalan dlm hidup samaada brsifat nyata atau tidak sperti khidmat nasihat.

******************************************************************************************************

Detail kt ats tu refer pd surah Fatir (35:29)
hope korang faham lah apa yg cube ditulis n di terangkan..
tu pon aku copy lam buku nota...kikiki

ni buktikan dlm al-Quran bnyk lagi yg aku xtw
smpai perkara sedetail ni ada diterngkan..
masyaAllah...

apa yang buat aku tertarik jugak sebab..
aku memng berhasrat lah... xtaw lah jadi kenyataan ke x...
nak jadi usahawan ..
usahawan apa??? xperlu detail kot..
haha ...

bila bace buku ni..
lagi membuak2 ase nk jadi usahawan
pastu 3 perkara tu bleh jadi pegangan kan..
hehe~
hopefully lah impian aku ni tercapai..

aku teringt ada lecturer aku pernah cakap...
bt lah bisnes..sebab bila kita bukak bisnes..
kita akn bnyk kebergantungan dngn Allah...
kita banyak berserah dan buat kita lebih dngn dgnNya..
lain kalau kerja mkn gaji je..
ckup bulan gaju masok... xyah nak risau apa2 sngt...

mcm tu lah lebih kurang maksud lecturer aku ckp... 
Betol jgk kan...
hehe~


Usahawan To Be..
kikiki~

hope qoir (koi) dpt capai impian tu.. 
amiinnnn... =D


Sunday, 30 December 2012

Geng Berurat



Memori 
Kalau boleh nak mcm ni selalu
rindu
rindu
rindu


Saje nk skitkan mata org tngk .. =D




Missing <3 <3 

Thursday, 13 December 2012

Keliru Lah Sangat!!!

kadang-kadang hidup ni sngt lah mengelirukan..
apa yang mengelirukan???

~matlamat
~pendapat
~manusia sekeliling
~rasa
~perasaan
~hati
~jantung
~limpa.
dan sebagainya...
haha.. jOke!!! 
okey.. x kelakar... 
but please ... gelak lah sikit..
i'm trying to make u laugh.. =.=" 
xnak gelak??? kEsah plak!!! 
(gangster tone)
huh!! =DD

sometimes... kite bukan just keliru dgn orang atau attitude dorang..
kite pon kdng2 x boleh nak faham dgn apa yang kite rasa n apa yang sebenar yg kita nak..

perasaan yang mengelirukan.. =.=" ???
ok.. cOntohnyerrrrrr.....
simple!!!

ada seseorang yg selalu ambil berat pasal kita..
ajk keluar .. belanja makan..
call selalu.. msj tiap2 hari..
bg sign yg dia cm suke ..
sanggup buat apa2 utk kita

bila dia hilang tetiba..
kita ase kehilangan... n of cos lah kita akan rase somethng yang x kena...
cam rutin harian bertukar kan...
heeee~

boleh dikatakan feel cm rindu cm tu lah kan... heee~
apa yang mengelirukan??

perasaan rindu tu laaahhh....
(aku sndiri tanye..aku sendiri jawab) 
*lempang muka sndiri skng
hahaha~

we don't know ..
if we really miss dia ( gender umum) haha~
orrrrrrrr
we just miss dia punyer attention kat kita... 

x cukup keliru utk korang??? 
kEsAh??? hahaha~
sowi.. joking... heee~


ni lagi satu lagi kekeliruan..  =D

kenapa roomate aku lagi kurus pada aku..
padahal dia makan bnyk pada aku..
hahaha~
Love yOu zATy!!!

Monday, 10 December 2012

Berbunga Mungkin

aku still x boleh nak tido..
lau pon skng dah pagi buta...
kElas oiii!!! 
tapi still ok.. sbb kelas strt kol 11... 
mOnday bLues.. coming... =.=" 

juz can't sleep... 
otak dok fikir benda yang mungkin akan berlaku weekend nih..
arrrhhhh.. x sabar nyer.... 
sudah sekian lama kot x jumpe n menyepi...
akhirnyer... we meet again.. 
excited oteh!!!..
hehe~..

hope akan ada somethng yang akn memberi memori yang lebih indah dlm hidup nih... 
heee....  =)

MISS YOU SO MUCH .. 
M.A 

~Nobody's perfect, but you're perfect for me~






Saturday, 8 December 2012

Perempuan Punyer Hal

aKu x tahu 
betol ke x semua permpuan akan rasa benda yang sama

apa yang aku nampak.. 
kebanyakannnyer akan feel cm nih...

bOleh panggil women's BLUES lah jugak kan..

This!!! 
aDakAh aNda mErasainYer wAhAI kAUm hAwa... ehehe~



" BEFORE YOU START GETTING CLOSE TO ME, MAKE SURE THAT YOU WON'T JUST SUDDENLY LEAVE ME"

To Kaum Adam
pLease...
uNdersTand... =D


Must Be A Busy Weekend But....

hUhAi Saturday... 

sekejp jew dah weekend balik...
mnggu ni dah masuk mnggu kew 12 utk sem ini.. (kalau x silap) ..
haha~.. selalu x ingt..
sedar2 dah nak final...
tErok!! 
ketuk kepala sendiri skng.. heee .. =DD

ingtkan dah nak masuk mnggu2 last ni.. cm x bnyk keje lah kan..
coz assgment sume dah siap .. n juz ada satu dua jew lagi nak kena present..

Totally wRong!!..
dah nak dekat final nih.. masih ada bnyk keje nak buat n difikirkan..
pEnin..

next week.. aku ada mid test ... MID TEST ok!!!
nak dkt finAl pOng .. still ada mid test... =.="

aDa lAgi 3 sUbjek nak ada mid test..
aDeiyh.... mAlAs kOt!!.. dah lah bnYk giLer nk kene bace......
x hAbis Lagi dNgn pAsAL MID tu..

my lovely "PROPOSAL"
=.="
syukr alhamdulillah.. lepas jumpe penyelia Dr. Wan Fariza.. hee~ .
tAjuk aKU ditErima.. sekali jumpe jew taw... teros time..
sYukur sngt3.... sebab??
haha..
ada antara member yg di bwh penyelian beliau... bape kali jumpe.. tajuk still x time..
(kembang2 hidung  -..- .. )
aku dah boleh strt tulis proposal .. n .. sepattnyer dah kena hantar last week..
tapi .... i dOn't!!..
tErok!!..
aKu sEbenarnyer sTill bLuurr.. baru nak jinak2 kot tngk proposal org... past thesis kat library..
ingtkan boleh siapkan jugak hari jumaat lepas.. tapi kemalasan melebihi segalanya..
pRoposal still in progress
pLease Dr. jgn mArAh sY.. heee~

sEpAtUtnyEr aKu tNgh bErbUsy-busy sKng nih..
sBb bNyk kOt kEna mEmbaca...
anTarA bUku nAk dibElEK dAN dikAji kAndungannyA... =.="

Tak Banyak Mana POngg !!!
tApi dLm kEsibukan yAng kOnon nYer amAt siBuk nih....
sMlm aKu sTill sEmpat pEGi Danau nAK bErEnang2... hAhA~.. rElEase tEntiOn kOt...


bEst!!! 








Dakwah Orang Asli (DOA)

weekend  lEpas aku bAlik dari program ank angkt under jabatan di gua Musang, kelantan.
ni secara official nyer aku sampai its mean aku stay kt kelantan... heee~
sELom ni cm penah lalu2 jew.. 
sbb aku xdk lah pulak sedara mara yang stay kat sane n bELom ada sibling yg kawen org sane.. 
(coming soon maybe) ... hahaha~
mOtippp gElak??? =.="

pRogram ni .. buat kat salah satu perkmpungan orang asLi (lupe nama kg.) haha~
memng pale otak susah nak ingt nama2 nih...
=D

program ni cm pogram ank angkat yang biasa tu lah..
cuma ktorang x dibenarkan tidur kat rumah family angkt msing2 ats sebb kepercyngn masyarakat kt situ...
kOnonnyer..  kalau kite tidur serumah yang ada org yg berlainan jantina yg dewasa.. sudah kira kawin.. 
(peerrrrhhhh senng sunggOh kan) ..hahaha
tu aDa uStaz ABIM lah yg agtaw masa taklimat pogrem..
dOngar jew lah..sambil terlopong... 

ni 2nd time aku pergi perkmpungn org asli.. walaupun kg. aku sebelah je ngn kmpng org asli..
tpi x penah nak jejak.. haha..
1st time g kg org asli masa praktikal hari tu..
tu pon sebab tuan yang suruh sngt pergi....just wat muka penoh kerelaan je pegi..=.="
utk kali ke dua nih.. lagi mencabar... sbb aku kena stay kat umah org asli tu dlm tempoh yg agak lame..
3 hari koooottt....lama lah tu kan...
selama 3 hari.. schedule idop bubah 100% .. rimas sebenarnyer...
tu salah satu sbb ..kenape aku malas nak join pogrem.. (habit dri sekolah) haha~
kbnyakan member yg rapat..mesti dah taw pangai aku nih.. haha~

ok..back to cite org asli... 
program nih x dk lah meletihkan sngt..
jUst sANtAi2.. dEkatkAN diRi dNgn oRG asli tu jew.. 

aKu x bANyAK pOn aMik gMbr mAsa pOgrem tu.. 
yAng aDa pOn.. xleyh nAk uPloAd.. sbb cm 18 SX sngt.. heee~
ni jEw lAH lEy wAT kEnangn.. heee ~


rUmah AMEK (emak ) yG pEnting aDa aStro + aNjing ...!!



Afif n his perk( adik dlm bhasa asli) ... heee~
mUkA hABis cUte kAN.. hAha~

~TAMMAT~