Saturday, 17 January 2015

Hidup



Hidup
Tak Perlu Bermanis mulut

Hidup
Kadang perlu ada beduk

Hidup
Tak Perlu Publisiti buruk

Hidup
Mesti ada yang meringkup

Hidup 
Tak perlu bersemput

HIDUP


2015

Kenyataan




jika aku lupa daratan
aku terapung tinggi diawangan
 sapa aku dgn memori yg buat aku terkenang
ini bisa aku imbau zaman jatuh hidupku



Monday, 15 September 2014

If i




If i can say this with honestly and sincerely

IF


Saturday, 6 September 2014

C.I.N.T.A.



Jika cinta, tiada yang duka
Semua indah-indah belaka
Jika cinta, angin ribut melanda
Akan ku harung jua

Jika cinta, hati jadi berbunga-bunga
Najis tersembunyi tidak terasa
Jika cinta, siang malam terasa indah
Walau sudah harung penat lelah


sumber: google ... =B

"Cinta yang sempura mencintai kekurangan lebih dari kelebihan"




Friday, 22 November 2013

Kelantan Part II (Rantau Panjang, Masjid Beijing & Gua Musang )


hohoi...
part II setelah org yang kawen kt Part I tu dah mengandung n dh sarat nak bersalin.
buzy and malas benor lepas balik dri kelantan itu hari
aku g klntan pon time study week
lepas tu prepair nak final exam,, siapkan projek ilmiah, kemas barang utk pindah randah kt kolej sebab kena halau je..
banyok nor dugaan..
lepas mengharungi dugaan2 tu..
alhamdulillah gua dah leh grade n leh lah nak hapdate blog dgn senang hati

ok.. back to the topik.. KELANTAN.
aku tak pergi banyak tempat pon
sebab memandangkan bajet ciput..almaklumlah dah akhir2 semester masa tu..
loan pon dah kering.
nak mintak ngn mak takut kena hamun
so berjalan sekodar n dekat2 situ je.

1st singgah gua musang
sebab kawan aku letih nak drive smpai rantau panjang..
stay kt gua musang semalaman
lepas tu gerak g rantau pnjang sebab kawan nak nikah malam tu.
tidur sehari kat rantau panjang.. esok nyer kenduri ..
berewang-rewang makan-makan seronok seronok sibuk sibuk mengalah kan tuan tanah.
petang lepas kenduri kitorang pegi singgah bndar rantau panjang ..
jalan2 .. cuci mata sambil sakitkan hati sebab barang lawa2 tapi xboleh nak beli..
hmmm.
lepas tu ktorang singgah masjid beijing .. solat-solat..
dlm lepas maghrib gerak pegi gua musang balik..
rumah kawan gua ,,...tido kat sana sebelom balik bangi balik.
nah gambar... !!

otw pegi n balik  rantau panjang

apa ntah namanyer..
tapi sedap.. 1st time ase

original baba ice cream.. ala2 tutti fruti tpi murah punya.

MASJID BEIJING
wajib singgah kalo ada kt rantau panjang



ok.. SELESAI KELANTAN PUNYA HAL

gua nak sambung syahdu sebab abg gua dah kawin hari ni .. =')




Friday, 8 November 2013

Terobek

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


orang sakitkan hati kau
pegi ucap tahniah 
kerna dia buat kau tabah

orang sakitkan hati kau
pegi ucap terima kasih
kerna dia buat kau kuat hadap sedih

orang sakitlan hati kau
pegi ucap tahniah
kerna dia buat hati kau susah

orang sakitkan hati kau
pegi ucap terima kasih
kerna dia buat hati kau tahan pedih

*disaat kita terluka ada lagi yang lebih menderita...... ALHAMDULILLAH... 


taken at PANTAI SEPAT, PAHANG



Sunday, 16 June 2013

Kelantan Part I (Majlis Kak Lah)

Baru ni aku ada pegi kelantan untuk g majlis kawin
dekat satu kampung di Rantau Panjang
1st time sampai Rantau Panjng
ni kira 2nd time g kelantan.. (kesian betol kau)
Alhamdulillah kawan aku yg sorang ni dah nek pelamin.. huu~
jelessss giler r...  kak lah nek pelamin dulo pada aku.. 
n dia cantik...  >.<

cik lah kawin awal bulan hari tu
tapi aku yg cm xdk masa nak tulis entry n xdk modal sngt nak merepek
jadi tunda punya tunda..
akhirnya menjadi jugak

sampai skng mcm still x percaya cik lah dah kawin...
Tahniah cik lah =')
rasa mcm .. "eh, cik lah dah ada laki??"
"eh, cepat nyer??"
"eh, aku pulak bila??" (ok... tu lebih) ..
hehe~

alhamdulillah again coz everything was going well
kitorang selamt sampai kelantan walaupun macam2 dugaan
Malam akad nikah
.
.
.
.

Waiting
Nikah Session

After Nikah... Cik Lah turn to "Puan Ramlah "..
alhamdulillah...

Majlis Nikah start lepas isyak dekat masjid
jemput org2 terdekat je
malam tu pon lepas mkn2 teros tido..
xdk pon nak amik gmbr dkt pelamin ..
penat kalah tuan rumah taw!! hehe
keesokan harinya baru ada backwoh (kecek kelate cket) ..kiki
tak banyak sngt gmbar sbb masing2 cm letih n bz uruskan benda2 len..
ni je lah antara gmbr yg leh share nyer pon..

Merah noorrr mak ngah..

Aku jadi ala2 flower girl gituuwww.
tolong pegang dress cik lah yg meleret tu..
flower girl sngt kan (gugurli pulak rasanyer) =.="

aku jew x ikut tema.. heeee
kesah??

kau hadooo???
Pas habis kenduri..
dalam lepas asar aku ngn kawan2 gerak pergi rantau panjang 
g cuci2 mata sambil cari jodoh
kikiki~  (will be continue..) 

AMARAN ------> #GambarSamaDenganInstagramSebabMalasEdit =P

Dear Puan Ramlah,
saya harap perkahwinan cik lah kekal serta bahagia hingga ke Syurga
moga ini wasilah terbaik untuk kehidupan yang lebih baik 
amin

"FROM :: Cik Najidah Nawawi "